Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čím krmit

O andulce se říká, že je to nenáročný pták. Překonává dlouhá období, kdy nemá dostatek potravy ani vody. Pak ale příde doba hojnosti a andulky rychle doplní chybějící živiny.

Andulky, jako každý živočichové, potřebují přijímat v potravě látky, které tvoří:

: živou tkáň (proteiny či bílkoviny)

:zdroje energie (glycidy a tuky)

:pevné tkáně (minerlní látky)

:vitaminy

Příklad složení směsi semen pro andulky:

Lesknice-30%

Proso žluté-20%

Proso šedé-15%

Proso červené-10%

Oves bezpluchý-10%

Ptačí biskvit-4%

Niger-4%

Mohár-7%

DOPŇKOVÁ KRMENÍ

K základnímu krmivu, které mají mít andulky k dispozici každý den, přidávejte další, takzvaná doplňková krmiva, kterým spestříte jejich jídelníček a dodáváte další potřebné živiny, vitaminy a minerály.

Naklíčené zrní

Návod

Potřebné množství semen properte pod tekoucí vodou v sítku, přesypte je do misky a zalejte vlažnou vodou na 12-24 hodin. Po uplynutí této doby vodu slijte, semena v sítku důkladně propláchněte a nechte chvíli okapat. Pak je rozprostřete v tenké vrstvě do misky a zakryjte je víčkem nebo mikroténovím pytlíkem. Zrním můžete krmit ihned po okapání nebo nejlépe až klíčky dosáhnou délky 1-2 mm. Uporoznění!!! naklíčená zrna předzkrmováním důkladnně prohlédněte, při jakékoli pochybnosti o jejich kvalitě (kvašení, malé ostrůvky plísně, nezvyklá vůně, atd.,..) je raději vyhoďte.

Vaječné míchanice

Základní recept na výrobu je jednoduchý. Z nastrouhané mrkve lehce vymačkejte v dlani šťávu. Do mrkve vmíchejte trochu strouhanky, nastrouhejte vařené vajíčko (raději 10 min. aby se zničily chorodoplodné zárodky). Je-li směs vlhká, přidejte strouhanku. Moje andulky vaječné míchanice zbožňují a tak jim ji dělám každý den :).

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář